lördag 19 januari 2013

Artikel ur Auris

Hej svejs!
Idag läste jag en artikel ur tidningen Auris som handlade om en dam som är gravt hörselskadad och kan bara kommunicera via sms,chatt och mail. Att prata i telefon är omöjligt.          Hon ville boka en tid på sjukhuset själv och hade vägarna förbi sjukhuset efter jobbet. Hon gick till receptionen och förklarade att hon var hörselskadad och inte kan tala i telefon och ville då boka en tid.          Personen i receptionen svarade otrevligt att hon får gå hem och ringa henne, trots förklaring att hon inte kan p g a hörselskadan.
Hon får svar att det var inte hennes problem och för det andra så ser du inte hörselskadad ut! 
 Detta otrevliga sätt sänkte självförtroendet till botten, och hon går därifrån gråtande hem... Efteråt ångrade hon sej att hon inte frågade hon i receptionen -Hur ser hörselskadade ut? 
Hon vill kunna klara sej själv ibland, och det försökte hon den dagen!

Man blir illa berörd av att läsa sånt här. Hur "fyrkantig" får man vara? När hon är så nära och göra ärendet ?
Kanske skulle hon i receptionen skaffat sej ett annat jobb? Eller fått en rejäl tillsägelse för dåligt uppförande i arbetet!    Vad tycker Ni?

6 kommentarer:

 1. Men..... hur kunde hon säga och bete sig så.
  Det är bedrövligt!!! jag undrar just : Hur ser en hörselskadad människa ut? Hur fanken kunde hon ställa den frågan. Det är ju så man skäms.
  Det var det värsta. Man hoppas att kvinnan i receptionen inte är kvar i receptionen!

  SvaraRadera
 2. Det där är nästan exakt vad jag själv råkade ut för i höstas när jag skulle boka tid på "Ögon" i Lund. Tja exakt, sånär som på att hon inte sa att jag inte såg hörselskadad ut och att hon till slut skrev ner min önskan på en lapp. Sen hände det inget på två månader, så jag fick iaf ringa (från jobb där jag har avancerad telefonteknik) för att kolla vad som hänt med min tidsbeställning och fick då reda på att de aldrig hade fått någon lapp från receptionisten. (Jävra kärring!) Nu ska jag iaf få träffa ögonläkaren på fredag...

  Ja du, HUR ser en hörselskadad person ut? Jag är 167cm, har ljusbrunt krylligt hår, vita tänder och glasögon. ;-) // Tina i Hbg

  SvaraRadera
 3. Det var jag som blev utsatt för detta i Katrineholm tjejen som inte såg hörselskadad ut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym! Kul att du hittat till min lilla blogg : )
   Den där storyn e ju så otrolig, jag hoppas att det ringde en STOR klocka i hennes huvud och att hon ångrar sig och inte tänker göra om det!
   Eller en STOR ursäkt nästa gång, om det skulle ske vill säja! Ha de gott!

   Radera
 4. Tyvärr jobbar hon kvar. . .och har inte ens fått en ursäkt. . .numera går jag på hörselkontroll iHuddinge......vägrar sätta min fot där igen....det handlar inte bara om mig utan flera andra....önskar jag hade sagt - det syns inte att du är dum i huvudet

  SvaraRadera
 5. Ja och du ser inte ut som om du vore dum i huvudet skulle det stå ;)

  SvaraRadera