tisdag 15 oktober 2013

Tecken!

Hejsan hoppsan!
Hoppas att ni mår bra och väntar in vintern som jag!  : )  Hösten bara  kom och gick i år, men nu är så gott som träden tom på löv så snart är en ny årstid här.

Jag har som ni kära besökare märkt, inte gjort ett inlägg på lääänge nu, men det har varit fullt upp, och så kan jag väl erkänna att inspirationen har inte infunnit sig riktigt, men nu tar jag nya tag!

Jag kan berätta att i början september var jag och mina arbetskamrater på fortsättningskurs på Teckenkommunikation med Håkan Ernklev som teckenlärare, och det var två roliga dagar, vi har gått flera ggr och vi tycker att han är jättebra på att lära ut. (han kan det här med placeringen i rummet när han vet om någon har "nedsättning", när vi tränar tecken ,utan att sådana som jag behöver säga till att man inte hör : )   mycket uppskattat.!
Han är också väldigt bra på och förklara och delge sig av händelser som han varit med om eller som någon berättat, samt med enkla ord göra beskrivningar om hur de döva, hörselskadade kan känna sig eller ofta blir behandlade i olika situationer.
Många gånger har jag tänkt att han skulle fara runt i  ex skolor och berätta lite.
Jag tycker det är roligt och lära sig tecken, och det finns tecken som visas på samma sätt men är olika, och det finns olika tecken till samma ord.   Och en annan grej som jag märkt är att tecken som jag vet  inte kommer att använda så ofta som  Nykterhetsrörelsen, Jesus, Halleluja.......det var några, men de sitter!!  Medan många lite mer användbara tecken vill bara sväva iväg.

Det är som med allt nytt det ska tränas och användas hela tiden, när man kör bil, promenerar, ser på teve....... 
Det var lite att "starta om" med.        Ha de gott! / bloggerskan
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar